суббота, 11 сентября 2010 г.

Hindamine:

Ребята, еще раз ознакомьтесь с критериями оценивания .
Hindamine:
Hinne „5”: arutluse vastab teemale ja teema on avatud, arutluses ilmneb kirjutaja analüüsioskus ja üldistusvõime, eruditsioon, esitatud faktid on tõesed, väited põhjendatud, järeldused tulenevad analüüsist, arutluse ülesehitus vastab üldnõuetele, tekst on sidus, lausestus selge, loogiline ja vaheldusrikas, sõnavara on rikas ning esse stiili arvestav.
Hinne „4”: arutluse vastab teemale ja teema on piisavalt avatud, kirjutaja suudab üldistada ja analüüsida, esitatud faktid on tõesed, väited põhjendatud, järeldused tulenevad analüüsist, arutluse ülesehitus vastab üldnõuetele, tekst on sidus, lausestus selge ja loogiline.
Hinne „3”: arutluse vastab teemale, kuid teemaarendus on pealiskaudne, analüüs on pinnaline, üldistusi on vähe või need on esitatud faktidega vähe seotud, väiteid ei põhjendata või põhjendatakse sobimatute näidetega, arutluse ülesehituses esineb vastuolusid, teksti sidusus pole järjekindel, esineb mõtete ebaselgust ja lausestusraskusi.
Hinne „2”: arutluse ei vasta teemale või teema on avatud lihtsustatult, arutluse ei ole arutlev, õpilane ei suuda oma väiteid põhjendada ega järeldusi teha, arutluse ülesehitus ei vasta nõuetele, puudub tekstiline tervik: sissejuhatus ja/või lõppsõna on ebaproportsionaalselt pikad või puuduvad; teemaarendus on lünklik, tekst pole sidus, lausestus on ühekülgne ja primitiivne, mõtted on väljendatud ebaselgelt, esineb lauseehituse, sõnajärje-, rektsiooni-, kõrvallause paigutuse vigu, sõnavara on piiratud või stiililt sobimatu (põhjendamatu kantseliit, släng).
Hinne „1”: arutluse ei vasta teemale, arutluse ülesehitus ei vasta
nõuetele,tekst pole sidus, lausestus on primitiivne.
Suulise tööde hindamisel juhindutakse järgmisest skaalast:
„5” Vastus on suurepärasel määral ainekava nõuetele ja küsimuse sisule vastav. Hinne 5 ei tähenda, et vastus on veatu, kuid see tähendab, et vastus on igas mõttes väljapaistev.
„4” Vastuses on väiksemaid eksimusi, kuid see on üldiselt ainekava nõuetele ja küsimuse sisule vastav.
„3” Vastus ei ole ainekava nõuetele ja küsimuse sisule vastav, kuid näitab, et põhiteadmised on olemas ja puudujäägid on lähitulevikus kõrvaldatavad.
„2” Vastus ei ole ainekava nõuetele ja küsimuse sisule vastav, kuid näitab, et põhiteadmised on olemas ja puudujäägid on lähitulevikus kõrvaldatavad.
„1” Vastus ei ole ainekava nõuetele ja küsimuse sisule vastav, põhiteadmised on niivõrd lünklikud, et puudujäägid on kõrvaldatavad vaid pikema aja jooksul.
Kirjalike tööde hindamisel juhindutakse järgmisest skaalast:

„ 5” 100 - 90 %
„ 4” 89 - 70 %
„ 3” 69 - 50 %
„2” 49 - 25 %
„1” 24 - 0 %

Комментариев нет:

Отправить комментарий